Novice

Pridružite se skupnosti REKO Dol pri Ljubljani in si zagotovite svežo sezonsko ponudbo lokalno pridelane hrane!

V LAS Srce Slovenije skupaj z Občino Dol pri Ljubljani na Levčevi domačiji v Dolu pri Ljubljani testno uvajamo REKO – model za prodajo in distribucijo lokalne hrane brez posrednikov. Kratica izhaja iz švedske besedne zveze REjäl KOnsumtion, kar pomeni pošteno potrošnjo. Prva REKO skupina je bila vzpostavljena leta 2013 v Pietarsaariju na Finskem. Danes deluje v več kot 160 finskih mestih, model pa se je zaradi svoje enostavnosti razširil že tudi na Švedsko, v Italijo, na Islandijo itd.

REKO deluje preko zaprte javne Facebook skupine REKO Dol pri Ljubljani, ki jo najdete na povezavi https://www.facebook.com/groups/rekodolpriljubljani. Vabimo vas, da se vanjo včlanite tako ponudniki kot potrošniki. V skupini kmet oz. ponudnik začne tako, da predstavi svoje izdelke, navede ceno, možne količine in potrdi, da bo na prevzemnem mestu. Potrošnik naroči pod objavo ponudnika želeno količino in se zaveže, da bo prevzel izdelke na dogovorjenem mestu na dogovorjen distribucijski dan.

REKO Dol pri Ljubljani bo imelo dostavno srečanje na 14 dni ob četrtkih ob 18. uri, začetek 30. 5. 2024. Proizvajalci bodo dostavili izdelke na dogovorjeno tržno mesto, kupci pa bodo istočasno tukaj prevzeli izdelke, ki jih bodo predhodno naročili v Facebook skupini. Vsa prodaja se zgodi v dobre pol ure, kar zelo poenostavi postopek prodaje. Skupina ni namenjena preprodajalcem, temveč neposredni prodaji med kmeti in kupci.

Dobrodošli v naši skupnosti! Priskrbite si redno lokalno, svežo in okusno hrano!