Novice

Za nami je prva uspešno izvedena tržnica REKO Dol pri Ljubljani. Potekala je v četrtek, 30. maja 2024, ob 18. uri na Levčevi domačiji. Sodelovalo je 12 ponudnikov iz Dola pri Ljubljani in iz sosednjih Litije, Šmartnega pri Litiji, Lukovice, Šentjakoba in Kamnika s ponudbo sezonskega sadja, zelenjave, rib, sirov, jogurtov, jajc, testenin, zeliščnih izdelkov itd. Svoj nakup je opravilo okrog 50 kupcev, ki so večinoma navdušeni nad novostjo. Želimo si, da bi tržnica na polno zaživela in bi jo lokalni ponudniki in prebivalci še v večji meri prepoznali kot priložnost za redno prodajo oz. nakupovanje lokalne hrane.

REKO deluje preko Facebook skupine REKO Dol pri Ljubljani, ki jo najdete na povezavi https://www.facebook.com/groups/rekodolpriljubljani. Vabimo vas, da se vanjo včlanite tako ponudniki kot potrošniki. V skupini kmet oz. ponudnik pred prihajajočim terminom REKO tržnice predstavi svoje izdelke, navede ceno, možne količine, način plačila in potrdi, da bo na prevzemnem mestu. Potrošnik naroči pod objavo ponudnika želene artikle in se zaveže, da bo prevzel izdelke na dogovorjenem mestu na dogovorjen distribucijski dan.

REKO Dol pri Ljubljani ima dostavno srečanje na 14 dni ob četrtkih ob 18. uri, v juniju sta to 13. in 27. 6. Proizvajalci bodo dostavili izdelke na dogovorjeno tržno mesto, kupci pa bodo tukaj prevzeli izdelke, ki so jih predhodno naročili v Facebook skupini. Vsa prodaja se zgodi v dobre pol ure, kar zelo poenostavi postopek prodaje. Skupina ni namenjena preprodajalcem, temveč neposredni prodaji med kmeti in kupci brez posrednikov, ki bi vplivali na ceno izdelkov. Prodaja poteka v skladu z veljavno slovensko zakonodajo.

Pridružite se skupnosti REKO Dol pri Ljubljani in si zagotovite svežo sezonsko ponudbo lokalno pridelane hrane!

REKO prenašamo v LAS Srce Slovenije iz okolja Finske, kjer deluje že v več kot 190 mestih. Aktivnost je del projekta Za lokalno hrano, ki je podprt s sredstvi Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014–2020 preko LAS Srce Slovenije.