Zgodbe rok in krajev

Status: zaključen

Trajanje projekta: julij 2017 – oktober 2018

Vodilni partner: LAS Srce Slovenije

Partnerji: LAS Dobro za nas, LAS Dolenjska in Bela krajina, LAS Zasavje, LAS Med Snežnikom in Nanosom, LAS Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe, LAS STIK, LAS Prlekija, LAS Notranjska, LAS S CILJem, LAS Mežiške doline

Skupna vrednost projekta brez DDV: 295.902,98 EUR, od tega vrednost sofinanciranja ESRR 236.722,38 EUR

Vrednost LAS Srce Slovenije brez DDV: 49.995,00 EUR (realizirano 46.858,80 EUR), od tega vrednost sofinanciranja ESRR: 39.996,00 EUR (realizirano 37.487,04 EUR)

Opis projekta:

Glavni namen projekta Zgodbe rok in krajev, katerega pobudnik je LAS Srce Slovenije, je bil ustvariti spodbudnejše okolje za ohranjanje in razvoj rokodelstva v Sloveniji. Na vseslovenski ravni je potekalo sistematično evidentiranje rokodelcev in različna izobraževanja za nadgradnjo kvalitete njihovih izdelkov, promocijo in trženje. Poudarek je bil na oblikovni podobi izdelkov, ki je ključ do večje prepoznavnosti rokodelskih izdelkov. Z novo pridobljenimi znanji in informacijami so rokodelci izboljšali svoje izdelke in si s tem povečali možnost za uspešnejši prodor na tržišče. Velika vrednost projekta je bila tudi v povezovanju in sodelovanju rokodelcev iz sodelujočih lokalnih akcijskih skupin in njihov skupen nastop na trgu.

Cilji:

Aktivnosti projekta:

Kontaktna oseba na LAS: Mija Bokal