Gozdno čutno razvajanje za otroke in odrasle

Status: zaključen

Trajanje projekta: december 2017 – december 2019

Nosilec: LINIJA SPORT, Miloš Kimovec s. p.

Skupna vrednost projekta brez DDV: 39.366,78 EUR, od tega vrednost sofinanciranja EKSRP 21.258,11 EUR

Opis projekta:

Sproščanje v naravi ter zmanjševanje stresa otrok in odraslih je poglavitni cilj projekta. Skozi delavnice in ostale aktivnosti bodo ljudje pobliže spoznali učinkovite rešitve za življenje in zdravje. Projekt ponuja rešitve za otroke, ki se soočajo s problemom koncentracije in motnjo pozornosti. Med drugim, je velik poudarek na učenju tehnik čuječnosti, ki učinkovito povečujejo raven koncentracije in znižujejo raven stresnega hormona kortizola.

V pustolovskem parku Geoss se obiskovalci preizkusijo v adrenalinski pustolovščini, v tem času pa so opazovani s strani strokovne osebe. Po končani aktivnosti strokovnjak z udeležencem predela vedenje posameznika v napornih situacijah in ga aktivira s svojimi metodami sproščanja. Obiskovalce se povabi v umirjen kotiček, ki vsebuje tudi elemente čutne poti.

Celoten gozdni prostor s svojo naravno podobo in dodanimi elementi naredi odličen prvi vtis in na ta način odpre potencial čuječnosti pri obiskovalcih programa. V prvi vrsti je program namenjen otrokom in staršem, kasneje pa se namerava program nadgraditi s programi za pedagoge in športnike.

Cilji projekta:

Aktivnosti projekta:

Rezultati: