Naš projekt na temo varovanja alpskih voda nominiran za evropsko nagrado ARIA 2023

9.
Nov

Z velikim veseljem in ponosom sporočamo, da se je naš projekt sodelovanja na temo varovanja voda v Kamniško-Savinjskih Alpah kot slovenski predstavnik umestil med 24 finalistov za evropsko nagrado ARIA 2023. Namen natečaja je spodbuditi izmenjavo navdihujočih primerov dobrih praks, sofinanciranih iz skupne kmetijske politike. Podprite nas s svojim glasom!

V okviru projekta Mreža vodnih poti v Kamniško-Savinjskih Alpah je nastala nova pohodniška pot okoli Kamniško-Savinjskih Alp, dolga 190 km, razdeljena na 11 etap. Poteka mimo več kot 100 vodnih izvirov, ob katerih se lahko odžejate. Glavni namen projekta je ozaveščanje o pomenu ohranjanja pitne vode. Poleg LAS Srce Slovenijo s partnersko občino Kamnik so sodelovali v projektu še LAS Gorenjska košarica, LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline in LAG Regionalkooperation Unterkärnten iz slovenskega zamejstva.

Svoj glas za naj projekt po izboru ljudstva oddajte do 1. decembra 2023 na povezavi https://www.surveymonkey.com/r/6TK3DJS.

Kliknite na 12. projekt zapovrstjo in spodaj na Submit my vote.

Razglasitev zmagovalcev bo potekala 4. decembra 2023 na svečani prireditvi v Bruslju.

Več o projektu najdete na spletni povezavi: Vodne poti – Kamniško-Savinjske Alpe (ksalps.com) in v pohodniški aplikaciji Planinske zveze Slovenije – maPZS.