Tačkov festival 2023 za otroke in družine

1.
Jun

Prvi teden v juniju, od 5. do 9. junija, bo tudi letos potekal v Litiji festival za otroke, namenjen spominu na lutkarja Naceta Simončiča in njegovega Tačka. Festival povezuje različne ustvarjalce in ponuja pester program aktivnosti za vse generacije, od otrok do starejših. V Kulturnem centru Litija in Knjižnici Litija so v sodelovanju z LAS Srce Slovenije pripravili številne dogodke, na katerih se bodo lahko srečali z Radovednim Tačkom.

V dopoldanskem času bodo litijske ustanove odprle svoja vrata za radovedne šolarje in otroke iz vrtcev:

  • ponedeljek: Tačkove pravljične urice v Knjižnici Litija – 9.00. 10.00, 11.00, ogled epizod Radovednega Tačka in razstave del Tačkovega natečaja
  • torek: Taček v Glasbeni šoli Litija – ogled predstave Pravljični svet glasbil in plesa – 10.30
  • sreda: Taček v Mestnem muzeju Litija – spoznavanje zgodb lutk Naceta Simončiča – 9.00, 10.00, 11.00
  • četrtek: Taček v gledališču Kulturnega centra Litija – predstava MEDENKA: Damjana Golavšek in Sten Vilar, srečanje s kužki v parku na Stavbah
  • petek: Taček v gledališču Kulturnega centra Litija – predstava MEDENKA: Damjana Golavšek in Sten Vilar, srečanje s kužki v parku na Stavbah

V SREDO, 7. junija, na predvečer rojstnega dan Naceta Simončiča, pa vas ob 18h vabimo na TAČKOV SPREHOD PO NACETOVI LITIJI – voden ogled med panoji, s spoznavanjem življenja Naceta Simončiča ter glasbenimi točkami (od spomenika Naceta Simončiča – pri pošti, do lekarne).

Še posebej vabimo na zaključno prireditev VESELO DRUŽENJE S TAČKOM, ki bo potekala v Parku na Stavbah bo potekalo v petek, 9. junija, od 16.30 dalje z bogatim glasbenim programom.

  • Glasba in ples s skupino F.R.E Š.
  • Razglasitev najboljših del natečaja in podelitev nagrad
  • Srečanje z veterinarko in pasjo frizerko, knjižnica pod kostanji, Tačkove palačinke, Tačkov sladoled, Tačkova limonada…
  • NOVOSTI: glasovanje za ‘NAJSIMPATIČNEJŠEGA KUŽKA IN NAJNEUBOGLJIVEJŠEGA KUŽKA’ – Pridi s svojim pasjim prijateljem na sprehod po pasji pisti in osvoji lepe nagrade! Prijavi se na: tackov.festival@gmail.com (ime in priimek lastnika, ime kužka, pasma). Dobrodošli kužki vseh pasem!
  • obujali bomo STARE OTROŠKE IGRE in bo zelo zabavno!

Petkovo dogajanje še posebej namenjamo medgeneracijskemu druženju otrok in starejših, vseh, ki so jim štirinožni prijatelji še posebej blizu.

Tačkov festival 2023 poteka letos v soorganizaciji LAS Srce Slovenije, sofinancirata ga Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.