Nova daljinska pohodniška pot v Kamniško-Savinjskih Alpah po novem tudi v spletni aplikaciji in na karti

30.
Mar

V Kamniško-Savinjskih Alpah je na voljo nov turistični produkt – daljinska pohodniška pot Vodne poti v Kamniško-Savinjskih Alpah. Na voljo je več kot 190 km poti, ki potekajo tako po slovenskem kot avstrijskem ozemlju, in jih lahko razdelimo v 11 etap. Poti so predstavljene na pohodniški karti in v spletni aplikaciji maPZS. Privoščite si požirek kvalitetne izvirske vode ob Vodnih poteh Kamniško-Savinjskih Alp!

Posebnost daljinske pohodniške poti je, da povezuje reke, jezera, vodne izvire, potoke in slapove. Ob mnogih vodnih virih si bodo lahko obiskovalci tudi odžejali. Strokovnjaki, ki so sodelovali v projektu, so izvedli večkratne fizikalno kemijske, mikrobiološke in biološke analize 55 vodnih virov.

Trasa poti je predstavljena na novi pohodniški karti Vodne poti Kamniško-Savinjskih Alp, ki jo lahko dobite v turistično-informacijskih centrih v Kamniku, Solčavi, Lučah, na Ljubnem, v Preddvoru, na Jezerskem in v Cerkljah. Celotna pot je skupaj z opisi naložena tudi v mobilno pohodniško aplikacijo maPZS, ki si jo prenesete na telefon brezplačno s spletne strani mapzs.pzs.si. Traso poti imate tako ves čas ob sebi na svojem telefonu.

Več informacij o pohodniški poti najdete na spletni strani www.ksalps.com, o kvaliteti vodnih virov pa na https://jamarji-jkkamnik.si/mreza-vodnih-poti-v-kamnisko-savinjskih-alpah/

Dobrodošli v Kamniško-Savinjskih Alpah!

Projekt Mreža vodnih poti v Kamniško-Savinjskih Alpah je plod sodelovanja LAS Srce Slovenije, LAS Gorenjska košarica, LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline in LAG Süd Karnten in ga sofinancirata Evropski kmetijski sklad in Republika Slovenija iz Programa razvoja podeželja za obdobje 2014-2020.