Vabilo na Sadjarski sejem v Dol pri Ljubljani

28.
Okt

V soboto, 5. novembra 2022, bo od 10. ure dalje na Rajhovi domačiji v Dolu pri Ljubljani in pred Kulturnim domom v Dolskem potekal Sadjarski sejem. Gre za eno od vsebin projekta Park življenja, v katerem sodelujejo kot partnerji Občina Dol pri Ljubljani, Turistično društvo Dolsko in Sadjarsko-vrtnarsko društvo Tunjice. Dogodek začenjamo ob 10.00 na Rajhovi domačiji s predavanjem o vzgoji sadnih dreves s praktičnim prikazom zasaditve in pred kulturnim domom Dolsko z lokalno tržnico s ponudbo sezonskega sadja, zelenjave, orehov in medu pa tudi s prikazom stiskanja jabolk v jabolčni sok, pečenim kostanjem in prikazom tradicionalnih kotlov za kuhanje žganja.

Spremljevalni program v Dolskem vključuje razstavo jabolk s strokovno delavnico prepoznavanja in degustacije starih in novih sort jabolk, kulinarične delavnice za otroke in odrasle ter pravljično uro za otroke.

Dogodek organizira Občina Dol pri Ljubljani v sodelovanju z Razvojnim centrom Srca Slovenije, Turističnim društvom Dolsko, Sadjarsko-vrtnarskim društvom Tunjice, Knjižnico Jurij Vega in z drugimi lokalnimi ponudniki in društvi.