Cvetoča pot v Kamniku

6.
Sep

V Knjižnici Franceta Balantiča Kamnik je od 6. do 20. septembra na ogled razstava o življenju in delu slikarke Marije Auersperg Attems. Razstava sodi v projekt Garkelj (Cvetlična kultura podeželja), ki ga izvajata Arboretum Volčji Potok in Javni zavod Bogenšperk. Povezuje za podeželje zainteresirano javnost in strokovnjake, ki prek različnih dejavnosti oživljajo znanja in tradicijo okrasnih vrtov ob hišah ter z njimi povezane običaje na območju LAS Srca Slovenije.

Gre za potujočo razstavo, ki opisuje življenje in delo slikarke in predstavlja njena dela. V slovenskih javnih zbirkah je sicer shranjenih osem njenih originalnih del. Potujoča razstava je bila že na ogled v Knjižnici Litija in Knjižnici Šmartno pri Litiji. V oktobru pa se iz Kamnika seli v Pokrajinski muzej Brežice. Kdorkoli si želi razstavo ogledati, si lahko ogleda tudi stalni postavitvi, in sicer v Arboretumu ali na gradu Bogenšperk.

Besedilo in foto: Tatjana Polanc Kolander

Razstava je del projekta Garkelj, pri katerem sodelujeta kot partnerja Arboretum Volčji Potok in Javni zavod Bogenšperk, ter ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014–2022 preko LAS Srce Slovenije.