Dan jagod in špargljev popestrili s festivalom pitne vode

2.
Jun

2. junij 2022 – Preteklo nedeljo je na Bregu pri Litiji že dvanajstič zapored potekala prireditev Dan jagod in špargljev, katere vodilo sta dobra kulinarika in prijetno druženje za vso družino. Od 10. ure dalje so lahko obiskovalci okusili jedi iz špargljev, jagodne sladice in drugo kulinariko. Letošnji dogodek je dopolnil tudi festival pitne vode, ki ga je organiziral LAS Srce Slovenije v sodelovanju z Jamarskim klubom Kamnik in Razvojnim centrom Srca Slovenije. Kljub slabšemu vremenu so obiskovalci z zanimanjem okušali različne vzorce naravne pitne vode, jih med seboj primerjali in debatirali s strokovnjaki o prednostih uživanja takšne vode.

Na stojnicah so se predstavili ponudniki prehranskih in rokodelskih izdelkov. Dogodek je popestril glasbeni gost Boris Kopitar. Obiskovalci so si lahko lahko ogledali zbirki savskih prodnikov in ptic, ki živijo v porečju reke Save.

Festival pitne vode je potekal v okviru projekta sodelovanja LAS Mreža vodnih poti v Kamniško-Savinjskih Alpah, ki ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014–2020.

Udeleženci so okušali vzorce vode in izpolnili vprašalnik

Vsaka voda ima svoj okus

Predstavnika Jamarskega kluba Kamnik Vido Kregar in Rajko Slapnik ter predsednica Društva LAZ Mojca Hauptman

Obiskovalci so lahko kupili jagode in šparglje ali okusili že pripravljene jedi