Vabilo na Dan jagod in špargljev s festivalom pitne vode

26.
Maj

23. maj 2022 – V nedeljo, 29. maja 2022, vabljeni na Breg pri Litiji na prireditev Dan jagod in špargljev, katere vodilo sta dobra kulinarika in prijetno druženje za vso družino. Od 10. ure dalje boste lahko poskusili okusne jedi iz špargljev, jagodne sladice in druge okusne jedi. Letošnji dogodek dopolnjuje tudi festival pitne vode, ki ga organizira LAS Srce Slovenije v sodelovanju z Jamarskim klubom Kamnik in Razvojnim centrom Srca Slovenije. Obiskovalci bodo lahko okušali različne vzorce naravne pitne vode, jih med seboj primerjali in debatirali s strokovnjaki o prednostih uživanja takšne vode.

Domačini bodo na stojnicah predstavili lokalne dobrote in izdelke domače in umetnostne obrti. Tako kot vse na prireditvi, bo tudi glasba “domača”. Vsi obiskovalci si boste lahko ogledali obnovljeno zbirko savskih prodnikov, ki smo ji dodali še zbirko ptic, ki živijo v porečju reke Save.

Dogodek bo potekal pri gasilskem domu na Bregu pri Litiji, le 2 km stran od Litije. Prireditev organizira Društvo za razvoj podeželja LAZ.

Preživite prijetno nedeljsko popoldne ob domačih kulinaričnih dobrotah v Srcu Slovenije!

Festival pitne vode poteka v okviru projekta sodelovanja LAS Mreža vodnih poti v Kamniško-Savinjskih Alpah, ki ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014–2020.