24. maj 2022 – Vodni sommelier je eden najbolj zanimivih poklicev v turizmu in gastronomiji. Boljše restavracije že ponujajo vodne karte, v katerih je voda predstavljena več kot samo tekočina brez vonja in okusa. Naravne vode se namreč med seboj razlikujejo po vsebnosti rudnin in mineralov, kar jim daje poseben okus. V okviru projekta sodelovanja LAS Mreža vodnih poti v Kamniško-Savinjskih Alpah pripravljamo v juniju skupaj s CTRP Kranj brezplačno izobraževanje Vodni preizkuševalec (Vodni sommelier) – Znanja in poklic za predstavljanje in promocijo voda iz Kamniško-Savinjskih Alp.
Prvi del izobraževanja, ki bo potekal v četrtek, 9. junija 2022, ob 17. uri preko spleta, bo odprte narave in tako namenjen vsem zainteresiranim, še zlasti brezposlenim, ki bi lahko v tem poklicu videli svojo poslovno priložnost. Udeleženci bodo spoznali osnovne razloge za uživanje vode, stanje voda in njeno raznolikost, povabljeni pa bodo tudi k nadaljevanju izobraževanja na Bledu.
Program izobraževanja:
- 17.00 – 17.15: Predstavitev projekta Mreža vodnih poti v Kamniško-Savinjskih Alpah (Uroš Brankovič, CTRP Kranj)
- 17.15 – 17.45: Stanje voda v svetu in v Sloveniji (Uroš Brankovič, CTRP Kranj)
- 17.45 – 19.15: Predstavitev naravnih dejavnikov in procesov, ki vplivajo na raznolikost okusov in kvaliteto naravnih voda (dr. Brigita Jamnik, Društvo za zaščito voda Slovenije)
- 19.15 – 19.30: Premor
- 19.30 – 20.30: Pomen uživanja vode za človekovo zdravje in vitalnost (predavatelj v potrjevanju)
- 20.30- 20.45: Predstavitev programa ter praktičnih informacij za nadaljevanje izobraževanja na Bledu (Marko Gajič, Zavoda Blejski vodni festival in U. Brankovič)
Na dogodek se prijavite z e-sporočilom na las@razvoj.si, da vam bomo poslali povezavo.
Vabljeni!