Staretov trg tudi letos čez praznike krasile smrečice

19.
Jan

19. januar 2022 – Za praznično podobo Staretovega trga je tudi letos prav posebna zgodba. Središče Šmartna pri Litiji so zavzele smrečice, ki so jih po lastnem navdihu okrasila lokalna društva, zavodi in organizacije, ki pomembno gradijo in bogatijo kulturno, družbeno in civilno sfero občine Šmartno pri Litiji. Tematika letošnje okrasitve je »optimizma poln pogled v prihodnost«, posamezna društva pa so na smrečicah pustila svoj izvirni pečat, predvsem pa so poskrbela, da je decembrsko vzdušje zaživelo v znamenju povezovanja in solidarnosti.

Vse do ponedeljka, 24. januarja 2022, pa bo potekala licitacija smrečic. Zbran denar za posamezno smrečico bo namenjen društvu ali organizaciji, ki je smrečico okrasilo. Sodelujete lahko preko Facebook strani Turizem Šmartno pri Litiji ali pa se zapišete pod oglasno desko pred TIC-om na Staretovem trgu 25. Izklicna cena je 60 EUR. Spremljajte licitacijo, saj se lahko zgodi, da kdo za vami ponudi še večjo vsoto. 

Pri prazničnem okrasu Šmartna so letos sodelovaliDruštvo invalidov Litija – Šmartno, Društvo diabetikov Litija – Šmartno, Osnovna šola Šmartno, Dom Tisje, Društvo upokojencev Šmartno, KUD Vajkard, Vinogradniško društvo ŠTUC, KD Tamburaški orkester Šmartno, KLIŠE – Klub litijskih in šmarskih študentov, Društvo za razvoj podeželja LAZ, PGD Šmartno pri Litiji, Vrtec Ciciban in Pevsko društvo ZVON.

Licitacijo za dober namen je omogočila Občina Šmartno pri Litiji v sodelovanju z Javnim zavodom Bogenšperk. Kot v preteklem letu, tudi letos sodelujejo s podjetjem Zeleno drevo, ki drevesca vzgaja na naraven način, brez kemičnih sredstev in poskrbi, da ta ob koncu praznikov ne romajo na odpad, ampak gredo nazaj v nasade in tam rastejo do naslednjega decembra.

Ureditev trškega jedra v Šmartnem pri Litiji in prostorov TIC sta bili podprti v projektu Prenova in oživitev Staretovega trga, ki sta ga sofinancirali Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj preko LAS Srce Slovenije.