E-nostavno na kolo v Moravčah

27.
Sep

27. september 2021 – Kolesarjenje postaja s pospešenim vlaganjem v infrastrukturo in razvojem storitev pomembno tako z vidika dnevne mobilnosti, kot z vidika kolesarskega turizma. Število kolesarjev iz leta v leto narašča, posluh za kolesarje in njihove potrebe se namreč izboljšuje, tudi po zaslugi električnih koles. S promocijskimi dogodki pa se izboljšuje tudi kolesarska kultura. K spodbujanju kolesarjenja je prispevala tudi kolesarska prireditev E-nostavno na kolo, ki je potekala v soboto, 25. 9. 2021, na dvorišču in igrišču ob osnovni šoli Jurija Vege v Moravčah.

Poleg pestrega programa za otroke, ki so se preizkusili v različnih kolesarskih in spretnostnih izzivih, so obiskovalci lahko preverili izpravnost svojega kolesa in napake odpravili na kolesarskem servisu. Ustrezno opremljenim kolesom so bile podeljene tudi nalepke Varno kolo. Otroke je razveseljeval tudi Kuža pazi, ki je spremljal otroke na poligonu.

Na dogodku je bil organiziran tudi sejem koles, a je bilo s strani obiskovalcev več interesa za preizkus in nakup novih električnih koles. Na stojnici LAS Srce Slovenije so otroci dobili zvončke za kolo in prvo pomoč, odrasli pa so domov odnesli zemljevide, kjer bodo našli navdih za kolesarske izlete v bližnji in daljni okolici.

Organizirane vožnje s kolesi se je udeležilo preko 30 oseb. Za energično glasbo na dogodku je poskrbela rokovska skupina Ryvertone.