Kolesarska prireditev v Kamniku pod sloganom Živi zdravo. Potuj trajnostno.

23.
Sep

22. september 2021 – V občini Kamnik se dobro zavedajo pomena trajnostne mobilnosti, kjer je potrebno zadovoljiti potrebe ljudi po mobilnosti, hkrati pa vplivati tudi na zmanjšanje prometa v občini. Zavedajo se tudi, da je kolesarski turizem ena izmed poglavitnih panog aktivnega turizma v Sloveniji in je vedno bolj v porastu tudi v njihovi občini.

Z namenom promocije večje uporabe koles kot načina vsakodnevne mobilnosti, je v soboto, 18. septembra 2021 v Kamniku potekal kolesarski dogodek E-nostavno na kolo.

Dogodka sta se udeležila tudi župan Matej Slapar in direktor Zavoda za turizem in šport Kamnik Rok Jarc, ki sta predstavila kaj je se je v zadnjem času na turističnem in kolesarskem področju ustvarilo v Kamniku. Na prireditvi je bilo poleg sejma koles in servisa koles možno preizkusiti različne tipe električnih koles. Posamezniki so se po mestu lahko zapeljali na trajnosten način in dobili informacije za registracijo v sistem Kamkolo. Zainteresirani so izvedeli vse o prednostih električnih koles in na kaj vse je potrebno biti pozoren pri sami uporabi takšnega kolesa.

Na stojnici LAS Srce Slovenije, so udeleženci prejeli nove kolesarske karte Srca Slovenije, karte Gorenjskega kolesarskega omrežja, promocijske zvončke in prvo pomoč za na kolo.

Dogodek je spremljal bogat animacijski program tako za otroke kot odrasle. Klovn je otrokom na zabaven način približal kolesarjenje in jih podučil o njegovi varni uporabi. Odrasli, pa so se lahko preizkusili v spretnostnih nalogah s »pijanimi očali«. Predstavniki AMD Kamnik so jih opozorili tudi na za kolesarje kritične točke v mestu.

V Kamniku že tradicionalno enkrat letno pozovejo k spremembi potovalnih navad. Letos so evropski teden mobilnosti pospremili s sloganom : Živi zdravo. Potuj trajnostno.

 

Projekt E-nostavno na kolo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014–2020.