Ob kolesarjenju po Lukovici tudi festival pitne vode

14.
Sep

14. september 2021 – V soboto, 18. septembra 2021, bo od 8.30 dalje v sklopu kolesarske prireditve E-nostavno na kolo na športnem igrišču v Šentvidu pri Lukovici potekal tudi Festival pitne vode. Na dogodku bodo obiskovalci okušali različne vzorce pitne izvirske vode in jih med seboj primerjali. Namen je osveščanje domačinov o pomenu kakovostne pitne vode za vsakdanje življenje.

Gre za tretjega od tovrstnih dogodkov, ki se bodo to poletje in jesen zvrstili v Srcu Slovenije v sklopu projekta Mreža vodnih poti v Kamniško-Savinjskih Alpah, v katerem sodelujejo lokalne akcijske skupine LAS Srce Slovenije, LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline, LAS Gorenjska košarica ter LAS Spodnje Koroške iz Avstrije.

V Srcu Slovenije se vsebine izvajajo v tesnem sodelovanju z Razvojnim centrom Srca Slovenije, ki pripravlja tudi raziskavo o vodnih virih v Lukovici, in z Jamarskim klubom Kamnik, ki že vrsto let raziskuje in spremlja kvaliteto vode v Kamniško-Savinjskih Alpah, poskrbel pa bo tudi za analizo izbranih vodnih virov na območju Lukovice. Voda v sodobnem svetu ni več samoumevna vrednota, zato je za vsako lokalno skupnost zelo pomembno, da jo ustrezno varuje in preverja njeno kvaliteto.

Projekt sodelovanja LAS Mreža vodnih poti v Kamniško-Savinjskih Alpah sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014–2020.