V Srcu Slovenije se bo kolesarilo!

10.
Sep

14. september 2021 – V okviru projekta sodelovanja E-nostavno na kolo, se bodo v mesecu septembru odvili kar štirje kolesarski dogodki. V soboto, 18. 9. 2021, bodo Litijo, Lukovico in Kamnik preplavili promotorji trajnostne mobilnosti, ki bodo obiskovalce spodbujali k pogostejši rabi kolesa kot prevoznega sredstva. V soboto, 25. 9. 2021, pa se bo dogajanje preselilo v Moravče. Pridružite se kateremu od dogodkov in doživite prijetne kolesarske dogodivščine.
Poleg animacije za otroke boste lahko preverili tehnično brezhibnost kolesa, se zapeljali z električnim kolesom in izvedeli, kje so kritične točke za kolesarje.

S seboj lahko pripeljete tudi kolo, ki vam ne služi več, in ga prodate na sejmu rabljenih koles. V primeru, da kolo potrebuje manjši servis, boste lahko tudi to uredili na samem dogodku. V Lukovici bo organizirana tudi kolesarska vožnja za družine, malo bolj športni tipi pa se lahko javite za nedeljsko kolesarjenje po Litiji (19. 9. 2021) ali Moravčah (26. 9. 2021). Udeležence čakajo tudi lepe nagrade.

Lepo vabljeni!

Dogodki bodo organizirani v okviru projekta sodelovanja E-nostavno na kolo, ki ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014–2020.