Objavljen vseslovenski likovni natečaj o alpskih vodah

6.
Sep

21. junij 2021 – Lokalna akcijska skupina Srce Slovenije vabi na sodelovanje na Vseslovenskem likovnem natečaju o alpskih vodah. Sodelujejo lahko otroci in mladi od prvega do devetega razreda osnovne šole in srednješolci. Veseli bomo risb, slik, grafik, kolažev in ostalih likovnih del, predvsem pa stripov. Dela pričakujemo do 15. 11. 2021. Najboljša dela po izboru komisije bodo nagrajena s knjigo in karto za celodnevno kopanje v Termah Snovik.

Nagrajena dela bodo tudi objavljena na spletnih straneh sodelujočih lokalnih akcijskih skupin in občin ter tudi fizično v prostorih nekaterih občin, npr. kamniške. Rezultate natečaja in zmagovalna dela bomo poslali lokalnim medijem.

Natečaj je pripravljen v sodelovanju s priznanim ilustratorjem in avtorjem stripov Ivanom Mitrevskim in z Občino Kamnik. Gre za eno od vsebin projekta Mreža vodnih poti v Kamniško-Savinjskih Alpah, v katerem sodelujejo lokalne akcijske skupine LAS Srce Slovenije, LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline, LAS Gorenjska košarica ter LAS Spodnje Koroške iz Avstrije. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014–2020.