Vabljeni na kolesarske dogodke v Srcu Slovenije

4.
Avg

4. avgust 2021 – V mesecu septembru, v času tedna mobilnosti, se bodo izvedli štirje kolesarski dogodki z zanimivimi, zabavnimi in poučnimi vsebinami v kar štirih občinah LAS Srce Slovenije. Dogodkov za vse generacije se lahko udeležite v Kamniku, Litiji, Lukovici ali Moravčah. Otroci se bodo lahko preizkusili v spretnostih na kolesarskem poligonu z ovirami in se pozabavali z drugimi norčavimi aktivnostmi. Odrasli pa se boste lahko ta čas seznanili z kritičnimi točkami v vašem kraju, izvedeli prednosti in slabosti električnega kolesa, spoznali način vzdrževanja električnih koles, ter kolesa na samem dogodku tudi preizkusili.

V primeru, da vam doma leži kolo, ki so ga otroci že prerasli ali iz drugih razlogov ni več v uporabi, ga pripeljite in prodajte na dogodku. Kolo naj bo nepoškodovano. V kolikor je na kolesu potreben manjši servis, ga lahko opravijo tudi na samem dogodku. Pogoj za prodajo rabljenega kolesa je, da vsi bistveni elementi kolesa delujejo brezhibno. Če kolesa še nimate, pa ga morda kupite ravno na tem dogodku, na sejmu rabljenih koles. Tisti, ki se boste na dogodek pripeljali s kolesom, ki ni čisto izpraven, boste lahko na dogodku poskrbeli za manjši servis.

Na stojnici boste lahko izvedeli več o projektu E-nostavno na kolo ter dobili dva nova kolesarska zemljevida, v katerih boste našli iztočnice za izlete po območju Srca Slovenije in širše po Sloveniji. V sklopu dogodkov bodo v Litiji, Lukovici in Moravčah potekale tudi organizirane vožnje s kolesi, zanje bo potrebna predčasna prijava.

Aktivne udeležence čakajo tudi lepe nagrade, zato lepo vabljeni na kolo za zdravo telo!

Za dodatne informacije o dogodkih spremljajte Facebook stran Srca Slovenije.