Kolesi za gibalno ovirane mladostnike v Kamniku

18.
Jun

18. junij 2021 – Tik pred začetkom poletnih počitnic sta LAS Srce Slovenije in Občina Kamnik težje gibalno oviranim mladostnikom iz kamniškega zavoda CIRIUS predala dva električna tricikla, ki sta bila nabavljena v sklopu projekta sodelovanja LAS E-nostavno na kolo. Na slovesnem dogodku, ki se je zgodil v četrtek, 17. junija 2021, je CIRIUS odprl tudi svojo novo galerijo v učnem stanovanju na Usnjarski ulici 9, v kateri so razstavljene fotografije nekdanjih dijakov, in razglasil zmagovalce kreativnega natečaja  StimulArt.

Župan Matej Slapar je v imenu Občine Kamnik in projekta E-nostavno na kolo električna tricikla, ki sta namenjena gibalno oviranim osebam, predal z mislijo o zglednem sodelovanju s CIRIUS-om Kamnik na številnih področjih. »Verjamem, da bodo kolesa dobro služila vašim uporabnikom, saj je cilj Občine Kamnik v čim večji meri ozavestiti naše občanke in občane o pomenu trajnostne mobilnosti, da pa smo trajnostno mobilnost približali še gibalno oviranim, pa je velik korak naprej. Tricikla predajamo z željo, da bi tudi učencem in dijakom CIRIUS-a Kamnik omogočili kolesarjenje po našem mestu. Vsekakor nas na področju reševanja prometne problematike, prilagojene gibalno oviranim, čaka še kar nekaj dela, a glede na dosedanje sodelovanje s CIRIUS-om Kamnik in na projekte, ki jih imamo v načrtu, mislim, da nam bo uspelo vsaj del težav rešiti že v tem letu.« Namen projekta E-nostavno na kolo je namreč prav spodbuditi kolesarjenje kot obliko trajnostne mobilnosti. S tem namenom je Občina Kamnik poleg nabave električnih triciklov izvedla še nekatere investicije v podporno kolesarsko infrastrukturo – postavila tri polnilnice za električna kolesa, stojala za parkiranje koles in nabavila tudi nekaj klasičnih električnih koles za uporabo v Kamniku.

Zahvalo in pohvalo, da je Občina Kamnik pomislila tudi na njihove otroke in mladostnike, je namenil direktor CIRIUS-a Kamnik Goran Pavlič, ki je dejal, da si takšnega dobrega in prijateljskega sodelovanja z Občino Kamnik želijo še naprej in verjame, da bodo kolesa njihovi otroci s pridom uporabljali.

V imenu Razvojnega centra Srca Slovenije, ki sodeluje z Občino Kamnik v več projektih, se je dogodka udeležila Mija Bokal. Izrazila je zadovoljstvo, saj so evropskega sredstva, ki prihajajo na območje Srca Slovenije skozi lokalno akcijsko skupino, v tem primeru dosegla resnično dober namen.

Projekt E-nostavno na kolo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoj podeželja RS 2014-2020.