Nov vrt starih slovenskih podeželskih cvetlic na gradu Bogenšperk

11.
Jun

11. junij 2021 – Na novinarski konferenci 9. junija 2021 na Bogenšperku je Javni zavod Bogenšperk zbrani javnosti predstavil pomembne novosti, ki so se zgodile na gradu Bogenšperk v zadnjem času. Predstavljene so bile investicije, ki jih je zavod pričel izvajati v preteklem letu in se sedaj kažejo v obnovljenih prostorih, ki postopoma že dobivajo novo vsebino in namen. Ob tej priložnosti so svečano odprli tudi nov ogledni vrt starih slovenskih podeželskih cvetlic na terasi za gradom skupaj z razstavo »Cvetoča pot Marije Auersperg Attems«, ki je nastala v sodelovanju z Arboretumom Volčji Potok pri projektu Cvetlična kultura podeželja – Garkelj.

Izpostavili so tudi glavne poudarke Festivala Bogenšperk, ki se je uradno pričel z odprtjem omenjene razstave in se bo nadaljeval že ta vikend s kar tremi dogodki. Vodja gostinske ponudbe na gradu je predstavil kulinarične novosti grajske kuhinje. Na gradu Bogenšperk je spomladi namreč zaživela grajska čokoladnica. Predstavili so tudi aktivnosti na področju muzejske dejavnosti, kjer napovedujejo odprtje nove muzejske zbirke »Valvasoriana« konec septembra.

Spregovorili so direktor Javnega zavoda Bogenšperk, Peter Avbelj; koordinatorica projekta »Garkelj«, Marta Kotar; vodja Festivala Bogenšperk, Maja Istenič; vodja gostinske ponudbe na gradu, Mitja Zadravec in strokovni sodelavec za muzejsko dejavnost, dr. Jernej Kotar.

Dobrodošli na gradu Bogenšperk!