Mednarodna kolesarska dirka za Veliko nagrado Gorenjske v Snoviku

1.
Jun

1. junij 2021 – V Termah Snovik se kar vrstijo različni športni dogodki. Minuli vikend so gostili start prve mednarodne dirke (UCI kategorija 1.2) za Veliko nagrado Gorenjske. K izvajanju različnih prireditev prispevajo tudi nove prostorske pridobitve v Termah, ki so bile sofinancirane s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja preko LAS Srce Slovenije. Tokratni športni dogodek je potekal v organizaciji Kolesarske zveze Slovenije ob pomoči občin Kamnik in Cerklje na Gorenjskem.

Tuje kolesarske ekipe, ki so s svojimi spremljevalnimi ekipami prespale v nastanitvenih objektih najvišje ležečih slovenskih term, so prihajale iz Avstrije, Češke, Slovaške, Italije, Romunije, Ukrajine in Madžarske. Slovenske kolesarske ekipe so se tujim priključile na nedeljskem startu dirke, ko se je v Snoviku zbralo blizu 120 kolesarjev iz 19 ekip, med katerimi so bile tudi vse najboljše slovenske ekipe. Celotna proga je bila dolga 173,6 kilometra, potekala pa je med Kamnikom in Cerkljami na Gorenjskem.  Zmagovalec kolesarske Velike nagrade Gorenjske je postal Mirco Maestri (Bardiani-CSF-Faizane). Italijan je dobil sprint ubežne skupine, ki je imela na cilju 13 sekund prednosti pred najbližjimi zasledovalci. Drugo mesto je zasedel Avstrijec Felix Ritzinger, tretji je bil Čeh Michal Chlegel, četrti pa kot najboljši Slovenec kolesar Adrie Mobila David Per, nekdanji tekmovalec najvišje ravni, ki je vozil za Bahrain.

Blizu 100 kolesarjev je svojimi ekipami v Terme Snovik prispelo že v soboto, 29. maja. V Termah verjamejo, da se bodo vidno zadovoljni kolesarji v eko resort v osrčju Kamniško-Savinjskih Alp še vračali. Tako pravijo tudi na Kolesarski zvezi Slovenije, saj upajo, da bo Velika nagrada Gorenjske postala tradicionalna in s tem bodo tudi Terme Snovik, ena najpomembnejših turističnih točk v Srcu Slovenije, postale tradicionalni gostitelj tega tako pomembnega športnega dogodka. Terme so že s številnimi športnimi dogodki v preteklosti dokazale, da so lahko odlična lokacija za organizacijo tudi zahtevnih športnih mednarodnih tekmovanj.

Terme Snovik si v aktualnem programskem obdobju črpale evropska sredstva in sredstva LAS Srce Slovenije preko dveh projektov: Mobilni prireditveni prostor in Večnamenski prostor.