Brezplačna poletna telovadba v Dolskem

26.
Maj

26. maj 2021 – Športno društvo Partizan Dolsko vabi skupaj z Občino Dol pri Ljubljani na brezplačne poletne vadbene programe in predavanja, ki bodo potekali na obnovljenem šolskem igrišču v Dolskem. Na novih orodjih za telovadbo bodo izvedeni trije vadbeni programi, katerih cilj je občanom predstaviti različne vaje, ki jih lahko izvajajo na prostem, in jih obenem seznaniti s pravilno uporabo orodij za vadbo na prostem. Program se izvaja okviru projekta Gibanje nas druži, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Vadbeni programi so prilagojeni različnim starostnim skupinam. Nanje se obvezno prijavite na povezavi.

1. vadbeni program: Gibanje na prostem v ZLATIH letih!

Vadbene enote so namenjene starostni skupini nad 60 let. Pomembno je zavedanje, da v pozni starosti ostanemo vitalni in ohranjamo gibalne ter funkcionalne sposobnosti na stopnji, ki nam omogočajo učinkovito gibanje. Poleg predstavitve vadbenih elementov, ki jih pokriva posamezna lokacija (vključno z napravami za fitnes na prostem), obsega še elemente korektivne gimnastike, razgibavanja in vaj za krepitev posameznih mišičnih skupin.

PLAN IZVEDBE: predvidenih 20 srečanj

TERMINI VADBE: Torek in sreda, od 8.00 do 9.00

ZAČETEK: 1. 6. 2021 (predviden zaključek: 28. 7. 2021)

2. vadbeni program: GIBANJE za vse generacije!

Vadbene enote so namenjene starostni skupini nad 18 let. Poleg zavedanja, da je redna telesna dejavnost ena od najpomembnejših sestavin zdravega življenjskega sloga, je v ospredju tudi druženje več generacij. Poleg predstavitve vadbenih elementov, ki jih pokriva posamezna lokacija (vključno z napravami za fitnes na prostem), obsega še elemente korektivne gimnastike, razgibavanja in vaj za krepitev posameznih mišičnih skupin.

PLAN IZVEDBE: predvidenih 10 srečanj

TERMINI VADBE: Sobota, od 8.30 do 10.00

ZAČETEK: 12. 6. 2021 (predviden zaključek: 21.8. 2021)

3. vadbeni program: JUTRI pa res ZAČNEM!

Prav za tiste, ki imajo notranjo željo po ukvarjanju s športom in jim manjka le manjša spodbuda. Vadbene enote so namenjene začetnikom, ki se prvič srečajo z vodeno vadbo. Poleg predstavitve vadbenih elementov, ki jih pokriva posamezna lokacija (vključno z napravami za fitnes na prostem), izbor vaj temelji na načelih funkcijske vadbe (vadbe gibalnih vzorcev), ki jih potrebujemo za učinkovito opravljanje pomembnih (specifičnih) vsakodnevnih življenjskih zahtev.

PLAN IZVEDBE: predvidenih 10 srečanj

TERMINI VADBE: Torek in četrtek, od 18.00 do 19.30

ZAČETEK: 6. 7. 2021 (predviden zaključek: 19. 8. 2021)

Vsi zainteresirani se obvezno prijavite na povezavi: https://forms.gle/FGKUtsnkHbQivZu29

Predvideno število mest na posamezni vadbi je 15. Vabljeni prebivalci občine Dol pri Ljubljani, še posebej iz naselij Dol, Videm in Dolsko. V primeru, da bo med občani veliko interesa, bodo vadbe potekale v več skupinah.

Udeleženci in izvajalci so dolžni upoštevati navodila in priporočila NIJZ-a za preprečevanje širjenja okužbe SARS-CoV-2 v skladu z epidemiološkimi razmerami.