Potujoča fotografska razstava dobrih zgodb, ki povezujejo Slovenijo

14.
Maj

14. maj 2021 – Služba Vlade Republike Slovenija za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je skupaj z občinami, ki so prejele srestva iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, pripravila potujočo fotografsko razstavo z naslovom Evropska sredstva povezujejo. Razstava bo na območju LAS Srce Slovenije na ogled v središču Krašnje (na lokaciji stare šole) do 20. maja 2021.

Iz razstave boste lahko razbrali, v katerih občinah in za kakšen namen so bila porabljena sredstva Evropskega sklada za regionalni razvoj. V občini Lukovica so sredstva prejeli za izgradnjo večnamenske dvorane nad gasilskim domom Krašnja, ki je tako postal prostor, namenjen druženju, kulturi, gasilcem in ostalim društvom v kraju.

O zglednem sodelovanju vseh naštetih društev je ob ogledu razstave spregovorila tudi županja Olga Vrankar, ki je tokratno razstavo otvorila le simbolično. Z razstavo je želela Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko prikazati pomen evropskih sredstev za razvoj in povezovanje na različnih področjih. Razstava je spodbuda za vse tiste, ki se odločajo za koriščenje sredstev iz evropskih sredstev iz kohezijskih skladov.

S sodelovanjem PGD Krašnja, KUD Fran Maselj Podlimbarski in Občine Lukovica je bila investicija uspešno zaključena. Na Občini Lukovica se nadejajo, da jim bo uspelo s pomočjo evropskih sredstev v prihodnosti uspešno zaključiti še kakšno drugo dobro zgodbo, saj se s temi sredstvi lahko naredi nekaj več za vse, ki sooblikujemo prostor našim zanamcem.