Evropska sredstva povezujejo Slovenijo: Potujoča fotografska razstava v Krašnji

22.
Apr

22. april 2021 – Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je skupaj z izbranimi občinami pripravila fotografsko razstavo z naslovom Evropska sredstva povezujejo. Razstava bo gostovala v vseh dvanajstih razvojnih regijah do konca junija 2021, nato pa se bo v času predsedovanja Slovenije Svetu EU preselila na Brdo pri Kranju. Razstava bo na območju občine Lukovica postavljena v središču Krašnje (na lokaciji stare šole), kjer bo na ogled med 6. in 20. majem 2021.

Z razstavo želi Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko prikazati pomen evropskih sredstev za razvoj in povezovanje na različnih področjih. Evropska sredstva nas namreč povezujejo na različne načine, vsak dan in na vsakem koraku. Povezujejo nas, ko se peljemo po novih cestah, kolesarskih stezah, ko prečkamo most ali takrat, ko pustimo avto na P+R parkirišču in se s kolesom odpeljemo v službo. Evropska sredstva povezujejo otroke na urejenih igriščih, šolajočo mladino pri številnih dejavnostih, starejše pri druženju z mladimi, zaposlene pri vsakodnevnem delu. Evropska sredstva nas povezujejo pri skrbi za okolje, ohranjanju narave, pri pridobivanju novih znanj in razvoju podjetniških idej. Evropska sredstva nas povezujejo preko tisoč projektov, ki smo jih ustvarili skupaj. V vsaki občini, v vsaki regiji, širom po Sloveniji.

Na fotografski razstavi je predstavljenih samo nekaj lepih in uspešnih zgodb iz vseh 12 razvojnih regij, ki jih v Sloveniji pišemo z evropskimi sredstvi. Med njimi tudi Društveni dom Krašnja, ki je bil obnovljen s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj preko LAS Srce Slovenije. Dobre zgodbe in prihodnost izvajanja kohezijske politike lahko spremljate na www.eu-skladi.si.

Razstava je nastala v sodelovanju z občinami Benedikt, Celje, Cirkulane, Grosuplje, Krško, Ljubljana, Lukovica, Mirna Peč, Murska Sobota, Novo mesto, Ribnica, Semič, Šentjur in Velika Polana in upravičenci sofinanciranih projektov. Aktualno dogajanje v zvezi z razstavo spremljajte na https://www.facebook.com/EUSkladi/.

Vljudno vabljeni na ogled!