Praznične smrečice s šmarskega trga prodane za dober namen

27.
Jan

27. januar 2021 – Na trgu v Šmartnem pri Litiji, ki je bil obnovljen s sredstvi Evropskega regionalnega sklada in Republike Slovenije, se dogaja tudi po zaključku projekta. V Javnem zavodu Bogenšperk so pretekli mesec skupaj z Vrtcem Ciciban pripravili praznično okrasitev in spisali prav posebno zgodbo. V njej je sodelovalo 15 novoletnih smrečic; prav toliko, kot je vrtčevskih skupin v njihovi občini.

Vsaka skupina je postala skrbnik ene izmed smrečic, ji nadela ime in poskrbela za njeno praznično opravo, s katero so popestrili praznične zimske dni vseh, ki so imeli pot v Šmartno pri Litiji. Za lepo popotnico so otroci vsaki smrečici dodali čudovito zgodbo, ki pripoveduje o vrednotah za boljši svet: deli, verjemi, zaupaj, prijateljstvo, sanje, zdravje, ljubezen, vztrajnost, dobrota, veselje, mir, upanje, spoštovanje in čarobnost.

Ob koncu praznikov so vse smrečice razdelili med občane in druge ljudi, ki so darovali v sklad za otroke Vrtca Ciciban. Smrečice so ponudili na licitaciji, ki je trajala med 18. in 25. januarjem 2021. Licitacija je potekala na FB profilu Turizem Šmartno pri Litiji in sočasno tudi na oglasni deski pred TIC Šmartno (Staretov trg 25, Šmartno pri Litiji).

Zgodba smrečic se s tem nadaljuje pri novih lastnikih, ki jih bodo spet okrasili prihodnji božič in podali sporočilo o vrednotah za boljši svet naprej med druge ljudi.

Trško jedro v Šmartnem pri Litiji je bilo obnovljeno v letih 2018 in 2019 preko projekta Prenova in oživitev Staretovega trga, ki sta ga sofinancirali Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Obnovo trga je sofinancirala tudi Občina Šmartno pri Litiji z lastnimi sredstvi.

 

Smrečice so novi lastniki prevzeli na šmarskem trgu v ponedeljek, 25. januarja.

Smrečice so novi lastniki prevzeli na šmarskem trgu v ponedeljek, 25. januarja.