Šmarski trg okrasili s posebnimi smrečicami

22.
Jan

22. januar 2021 – Na trgu v Šmartnem pri Litiji, ki je bil obnovljen s sredstvi Evropskega regionalnega sklada in Republike Slovenije, se dogaja tudi po zaključku projekta. V Javnem zavodu Bogenšperk so pretekli mesec skupaj z Vrtcem Ciciban pripravili praznično okrasitev in spisali prav posebno zgodbo. V njej je sodelovalo 15 novoletnih smrečic; prav toliko, kot je vrtčevskih skupin v njihovi občini.

Vsaka skupina je postala skrbnik ene izmed smrečic, ji nadela ime in poskrbela za njeno praznično opravo, s katero so popestrili praznične zimske dni vseh, ki so imeli pot v Šmartno pri Litiji. Za lepo popotnico so otroci vsaki smrečici dodali čudovito zgodbo, ki pripoveduje o vrednotah za boljši svet: deli, verjemi, zaupaj, prijateljstvo, sanje, zdravje, ljubezen, vztrajnost, dobrota, veselje, mir, upanje, spoštovanje in čarobnost.

Zdaj smrečicam mahajo v slovo in jih ponujajo vam, da jih odpeljete in zasadite ter s tem nadaljujete njihovo zgodbo. Ob tej priložnosti zbirajo denar, ki bo romal v poseben sklad Vrtca Ciciban in bo namenjen za organizacijo športnega dogodka.

Smrečice ponujajo v obliki licitacije, ki se je začela v ponedeljek, 18. januarja 2021, in bo trajala do ponedeljka, 25. januarja 2021, do 12. ure. Licitacija poteka na FB profilu Turizem Šmartno pri Litiji in sočasno tudi na oglasni deski pred TIC Šmartno (Staretov trg 25, Šmartno pri Litiji).

Dodatne informacije: Maja Istenič, turizem@bogensperk.si, 040 856 568