Terme Snovik na poti k razvoju zelenega kongresnega turizma

22.
Jan

22. januar 2021 – Terme Snovik so zahtevno in prav posebno leto, ki je za nami, izkoristile v največji možni meri. Ob finančni podpori LAS Srce Slovenije so med drugim uspeli dokončati dolgo načrtovano investicijo v izgradnjo nove večnamenske dvorane Tuhinjka, v kateri bi v teh dneh ob normalnih razmerah proslavili praznovanje svoje 19. obletnice. Dvorana bo služila predvsem organizaciji dogodkov in omogočila razvoj zelenega kongresnega turizma na obrobju Ljubljane in v Srcu Slovenije.

Na Razvojnem centru Srca Slovenije in v LAS Srce Slovenije smo veseli, da smo lahko del trajnostne zgodbe Term Snovik, ki ima že vrsto let trajnostni okoljski znak EU Marjetica za okolju prijazno turistično namestitev. Gre za certifikat, ki ga podeljuje Evropska komisija in se nanaša na izrabo energije, vode, uporabo energentov, ločevanje odpadkov in sodelovanje z okoljem. Pred kratkim so dobile Terme Snovik s strani Slovenske turistične organizacije v uporabo tudi certifikat Green&Save, s katerim so ustvarjeni pogoji za varen oddih na destinaciji z visokim nivojem upoštevanja higienskih in varnostnih standardov.

Sezona v letu 2020 je bila izredno zahtevna, omejena le na nekaj mesecev polnega delovanja, ko se je ves trud, prijaznost in domačnost ekipe Term Snovik povrnil z zaupanjem rednih gostov in večjim številom novih, ki so bili v Tuhinjski dolini prvič. V letu 2020 so zabeležili 29.678 nočitev, od tega kar 81,69 % s strani domačih gostov. Gostje so v Termah unovičili kar 5.677 turističnih bonov, kar jih umešča na prvo mesto v kategoriji apartmajskih naselij v Sloveniji. Turistični boni bodo imeli pomembno vlogo tudi v aktualnem letu, saj bodo gostje iskali varne destinacije, kar apartmajsko naselje prav gotovo je.

Načrtovanih investicijskih tokov kljub epidemiji Covid-19 niso spreminjali. Prokurist družbe Ivan Hribar izpostavlja: »Zaključili smo dolgo pričakovano investicijo z izgradnjo večnamenske dvorane Tuhinjka, zaključili smo projekt vodo oskrbe, izvedli pomembna investicijska vzdrževalna dela na bazenskem delu, apartmajskih objektih ter postavili ekološke otoke. Nadaljevali smo z aktivnostmi za investicijski razvoj družbe, pripravo dokumentacije za rekonstrukcijo garderob, pripravo idejnih zasnov za hotelski kompleks ter pokriti olimpijski bazen in projekt P2 za postajališča za avtodome«. Ravno v teh dneh pa so se razveselili tudi javne razsvetljave, ki so jo že dolgo pričakovali. »V teku so tudi procesi digitalizacije podjetja, ki so se pričeli v decembru z uvedbo e-trgovine in možnostjo varnega nakupa vseh storitev. Nadaljujemo z uvedbo CRM-ja, e-poslovanja, posodobitvijo bazenskega software-a in z zamenjavo strežnika,« sklene Predrag Canjko, direktor Term Snovik. Vse izvedene investicije bodo Termam Snovik olajšale poslovanje in pripomogle k večjemu zadovoljstvu gostov.

Letos je praznovanje drugačno, brez gostov, zato jih želijo v Termah Snovik razveseliti z nagradnim skladom kar 19 nagrad. Nagradna igra bo potekala do 14. februarja 2021 na spletni strani Term Snovik.

Našemu cenjenemu partnerju v LAS Srce Slovenije čestitamo in želimo še naprej uspešno razvojno pot!

Tuhinjka, nova večnamenska dvorana (foto: Terme Snovik)

Terme Snovik v zimski obleki (foto: Klemen Brumec, za ZTŠK Kamnik)