Pred zaključkom projekta Lokalident še ogled šmarske občine

24.
Sep

24. september 2020 – Javni zavod Bogenšperk pripravlja v okviru projekta Lokalident v ponedeljek, 28. septembra 2020, organiziran ogled turističnih točk v domači občini Šmartno pri Litiji. Prvi postanek bo na domačiji Dremelj, kjer bodo udeleženci spoznali njihovo dejavnost čebelarjenja in poskusili nekaj medenih dobrot. Sledil bo ogled neogotske cerkve v Šmartnem pri Litiji in tradicionalna malica, pripravljena z lokalnimi sestavinami, v Gostilni pri Mačku. Pot bo vodila naprej mimo Kostrevniške doline do Vinjega vrha, kjer bo domači vinar predstavil svoja najbolj žlahtna vina.

Pred odhodom na grad Bogenšperk si bodo ogledali še vas Gradišče na Primskovem, kjer se bomo ustavili tudi na grobu duhovnika, zdravilca in čudodelnika Jurija Humarja. Sledil bo ogled  gradu Bogenšperk z grajsko krčmo, kjer bo kulinarično šmartnovanje zaključeno z grajskim kosilom.

Zbirno mesto je pri Kulturnem domu, ob 8:35. Predviden povratek v Šmartno je ob 17:00. Več informacij na 01 – 89 87 867.

Udeležba na ekskurziji je brezplačna, obvezna pa je prijava na rezervacije@bogensperk.si, najkasneje do petka, 25. septembra 2020.

Strokovna ekskurzija bo potekala v sklopu projekta Lokalident – Izgradnja lokalne identitete za večji obisk turistov. Vse projektne aktivnosti sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014–2020.

Foto: Matej Povše, ZKMŠ Litija