Z električnim kolesom po občini Kamnik

17.
Jun

17. junij 2020 – Odslej se bodo kolesarji z električnimi kolesi po Kamniku vozili enostavneje. V tem tednu je Občina Kamnik obogatila svojo kolesarsko ponudbo s kolesarskimi stojali in električnimi polnilnicami na treh lokacijah. S pomočjo projekta LAS Srce Slovenije E-nostavno na kolo, ki je sofinanciran s sredstvi iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, bo kolesarjenje z električnimi kolesi še prijaznejše uporabnikom.

Občani in vsi drugi, ki bodo kolesarili z električnim kolesom po občini Kamnik, bodo lahko odslej svojo polnilno postojanko lahko naredili na avtobusni postaji ali pri mestnem kopališču. Tisti, ki se nameravate iz mesta podati v smeri Vransko skozi Tuhinjsko dolino, pa boste električno kolo lahko napolnili pri Turistično informacijski točki v Motniku.

Polnilnico lahko uporabljajo vsi uporabniki električnih koles, saj je zelo enostavna za uporabo. Navodila za uporabo so nameščena na sami polnilnici. Uporabnik pritisne gumb, nakar se odpre predal, v katerem so pospravljeni štirje najbolj značilni polnilci (Shimano, Bosch, Yamaha, Brose), s katerimi se priklopi kolo na polnilnico. Za tiste, ki imajo drugačnega polnilca od priloženih, pa se nahaja v predalu tudi navadna vtičnica, kjer je možen priklop na elektriko s svojim adapterejm. Za uporabo polnilnice registracija ni potrebna, zato so dobrodošli prav vsi.

Vse kolesarje vabimo, da se zapeljete do naravnih in kulturnih lepot Kamniške občine, ko pa vam zmanjka “goriva”, se ustavite v eni od novo postavljenih polnilnic. Prosimo vas, da s polnilnicami ravnate skrbno, da bodo še dolgo služile svojemu namenu.

Projekt sodelovanja LAS E-nostavno na kolo, v katerem sodelujeta kot partnerja LAS Srce Slovenije in Občina Kamnik, sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014–2020.

Električna polnilnica s stojali, ki je nameščena ob Mestnem kopališču Kamnik.

Polnilnica ob glavni avtobusni postaji v Kamniku.

Električno kolo lahko napolnite tudi ob Turistično informacijski točki v Motniku.

Električna polnilnica z vsemi priključki.