Zajtrk med krošnjami v središču Slovenije

16.
Jun

16. junij 2020 – Ekipa LAS se je na sončno petkovo jutro, 12. junija 2020, odpravila na Slivno. Natančneje v Pustolovski park Geoss, kamor nas je lastnik Miloš Kimovec povabil na nepozabno izkušnjo, prav med krošnje dreves. Želel nam je pokazati, kaj vse je doslej uredil s sredstvi LEADER/CLLD pa tudi z lastnimi sredstvi, ki jih je vložil v svoj pustolovski park v samem središču Slovenije.

Ob prihodu je Miloš najprej poskrbel za našo varnost in nas opremil z varovalnimi pasovi. Zamislil si je namreč, da bomo jutro preživeli med krošnjami dreves. Podobno, kot njegovi gostje, ki se odločijo za nočitev med krošnjami dreves in jih zjutraj presenetijo z zajtrkom. Obiskovalci tako pridobijo čisto posebno izkušnjo bivanja v krošnjah dreves, zjutraj pa jih “pocrkljajo” z lokalnim zajtrkom, ki je del doživetja.

Dan smo začeli z zabavnimi igrami in izzivi, s katerimi smo še bolj okrepili naše vezi. Za zajtrk smo se morali malo potruditi in povzpeti po lestvi 12 metrov visoko na plato med krošnje dreves. Naše mesto je bilo pod smreko, ki naj bi ljudem odvzela negativno energijo. In res, energija našega druženja je bila od začetka do konca zelo prijetna. Na platoju smo bili postreženi z lokalnimi dobrotami, ki so bile poleg tega, da so bile zelo okusne tudi lično in naravi prijazno zapakirane.

Ob zajtrku so se odprle različne teme. Govorili smo o dosedanjem razvoju Pustolovskega parka in načrtih za prihodnost. O prvih korakih pri sami vzpostavitvi parka pred 10 leti, o že omenjenem doživetju spanja med krošnjami dreves, o programu Gozdno čutno razvajanje za otroke in odrasle, kjer ljudje umirijo in sprostijo tako um kot telo, pa tudi o Gibalnici, ki je namenjena najmlajšim otrokom, da izboljšajo svojo motoriko in na ta način urijo tudi umske sposobnosti. Strinjali smo se, da so bila evropska sredstva zelo pametno vložena in da je Srce Slovenije s celovito ponudbo Pustolovskega parka pridobilo pomembno turistično ponudbo. Veseli smo, da sta prostora gibalnice in gozdnega čutnega razvajanja, ki sta bila sofinancirana s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, urejena lepo, preprosto in z mislijo na varstvo okolja in ohranjanje narave.

Glede na to, da je Miloš aktiven tudi v občini Litija in v krajevni skupnosti, smo nekaj besed izmenjali tudi to temo. Idej za razvoj tako v Pustolovskem parku Geoss kot v Slivni ne manjka, želel bi si le več podpore s strani Občine. Zagona je kljub izzivom še veliko, zato mu LAS pisarna želi vse dobro in ga glasno podpira v vseh nadaljnjih podvigih.

Ekipa Razvojnega centra Srca Slovenije z MIlošem Kimovcem v Pustolovskem parku Geoss.

Ekipa Razvojnega centra Srca Slovenije z MIlošem Kimovcem v Pustolovskem parku Geoss.

Sprejem v Pustolovskem parku Geoss

Vzpon na ploščad po lestvi in nato po visečem mostu.

LAS-ov zajtrk je bil na plato pripeljan v košarici po vrvi.

Topel sprejem gostitelja.

Okusili smo lično pripravljene lokalne dobrote, ki so jih sicer deležni obiskovalci, ki se odločijo noč preživeti med krošnjami.

Okusen zajtrk.