Pustolovski park Geoss z novo ponudbo za najmlajše

9.
Apr

9. april 2020 – Pustolovski park Geoss ima povsem novo edistveno ponudbo, ki dopolnuje obstoječe plezalne proge za starejše obiskovalce. V sklopu projekta Gozdna gibalnica za otroke in prostor za druženje, ki je bil sofinanciran s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja preko LAS Srce Slovenije, je bil vzpostavljen še kotiček za najmlajše otroke, ki se imenuje Gibalnica. Gre za prilagojen plezalni poligon, namenjen tistim malčkom, ki še ne morejo obiskati prog pustolovskega parka.

Prvi del gibalnice, ki se imenuje Poligon, je namenjen otrokom od 7 mesecev pa vse do 3 let. Drugi del Gibalnice je namenjen tudi starejšim otrokom, starim vse do 7 let. Tam otrok skupaj s svojimi starši lahko prekobaca ali prehodi poligon s kar 17 različnimi elementi. Različne podlage, ovire in malčkom nevsakdanje poti omogočijo doživetje, obenem pa spodbujajo razvoj malčkov v gibanju.

Ostali del Gibalnice ima še 5 plezalnih elementov, ki otrokom omogočajo plezalno dogodivščino po povsem naravnih materialih. Ti elementi so vpeti v naravno razporeditev terena in poudarjajo igro, povezano z naravo. Na voljo so igranje skrivalnic, doživetje čisto pravega gnezda, postopanje po okroglicah, vzpenjanje na hrib in plezanje na leseno deblo.

Celotna Gibalnica je obdana z ograjo, ki onemogoča vstop živalim, kar posledično pomeni, da sem štirinožni prijatelji nimajo vstopa. Vse to z namenom, da naravna podlaga ostane primerna za plazenje in kobacanje malčkov. V Pustolovskem parku niso pozabili niti na starejše obiskovalce, predvsem na starše in stare starše. Zanje so izdelali ogrevani klopi, ki omogočata prijetno počivanje, ko čakajo na svoje najmlajše. Predvsem je to namenjeno za čas, ko so dopoldnevi še hladni in se popoldan hitro ohladi.

Obisk Gibalnice je ob podpisu uporabnikov, s katerim se seznanijo s pravili v Gibalnici, povsem brezplačen.

Prvi odzivi obiskovalcev, ki so bili v Parku lani jeseni, so zelo pozitivni. V letošnji sezoni bodo organizirali vodeno izobraževanje za malčke.  Termine bodo objavili na www.pustolovski-park-geoss.si in na svoji FB strani.

Foto: Pustolovski park Geoss