LASov zajtrk pod Limbarsko goro

11.
Nov

11. november 2019 – Za nami je še en prijeten LASov zajtrk. Tokrat nas je v petek, 11. novembra, na svoje posestvo pod Limbarsko goro sprejel nov član LAS Srce Slovenije Srečo Vrhovec, nosilec dopolnilne dejavnosti na Kmetiji pr’ Gabru. Razkazal nam je svoja poslopja, živali ter nam razložil zgodovino njegove domačije. Na sprehodu nam je pokazal zametke trenutnih načrtov in predstavil svoje plane za prihodnost. 

Po ogledu in pogovoru zunaj, smo se prestavili na toplo v notranje prostore, polne družinskih spominov, ki so enako zanimivi kot zunanja okolica. Žena Helena je postregla z odlično domačo jesensko pojedino iz krušne peči, Srečo pa nam je zaupal svojo osebno zgodbo, ki je bila vse prej kot lahka. V življenju je moral pokazati moč volje in se srčno boriti za vse, kar je do sedaj uspel ustvariti. Z nekaterimi mlini na veter pa se bori še danes.

V družinsko zgodbo vpleta tudi svojo najmlajšo hčerko Moniko, ki se poleg obveznega šolanja stalno izobražuje v kulinariki. Tako kot ostali družinski člani, se tudi ona rada ukvarja s konji in vsem, kar je v povezavi z njimi.

Družina Vrhovec ima svojo vizijo, ki ji počasi in vztrajno sledi. Turistično dejavnost na kmetiji so v preteklosti že imeli in želja ostaja še naprej. Trenutno se jim z delom ne mudi, v ospredje so postavili družinsko srečo.

Del LAS-ove ekipe s Srečom in Heleno Vrhovec pred njuno domačijo na Limbarski Gori.

Na Srečovi kmetiji domujejo številne živali: damjaki, race, pavi, kokoške, koze, pujs in konji.

Domačija pr’ Gabru se nahaja na lepi razgledni točki nad Moravško dolino. 

Domače mesnine nastajajo po Srečovih recepturah, Helena pa jim doda piko na i v kuhinji.

Na Domačiji Pr’ Gabru, ki se nahaja ob pešpoti na Limbarsko goro, se pohodniki radi ustavljajo.