V Dolu pri Ljubljani in Lukovici pozdravili jesen

21.
Okt

21. oktober 2019 – V oktobru smo se sodelavci LAS Srce Slovenije udeležili več dogodkov, na katerih se predstavljamo javnosti. 5. oktobra smo bili na osrednjem občinskem dogodku v Pozdrav jeseni Dolu pri Ljubljani, 19. oktobra pa na Lukovem sejmu v Lukovici. Na ta način se poskušamo še bolj približati in predstaviti v lokalnih okoljih občin, ki jih s svojim delovanjem pokrivamo. 

Na jesenskem sejmu v Dolu pri Ljubljani, ki je letos potekal v pozdrav jeseni, so sodelovali člani najrazličnejših društev, podjetij, lokalnih organizacij in drugi posamezniki. Na dogodku so sodelovali tudi člani LAS in posamezniki, zlasti rokodelci in prehranski ponudniki, ki so vse vključili v LAS-ov projekt certificiranja izdelkov Srca Slovenije. Na pobudo predsednika LAS Srce Slovenije in župana občine Dol pri Ljubljani Željka Saviča so na dogodku sodelovali tudi župan občine Kamnik Matej Slapar, župan Šmartnega pri Litiji Rajko Meserko in županja Lukovice Olga Vrankar, ki sodelujejo poleg Dola pri Ljubljani v LAS Srce Slovenije. Za dobrodelni namen so kuhali vsak svojo županovo juho in tako tudi na simbolični ravni potrdili svoje sodelovanje, ki se, tako verjamemo, lahko zaradi takšnih dogodkov še dodatno okrepi. Dogodek so spremljali tudi nastopi domače folklorne skupine, vaške igre, nogometna tekma med župani in slovenskimi glasbeniki, otroški program, nastopi domačih glasbenih skupin, med drugimi tudi Harmonk’n’Roll in Gadi. Prijetno je zadišalo tudi po pečenem volu in pekarskih izdelkih domačih društev, v katerih se družijo gospodinje.

Na tradicionalnem Lukovem sejmu v Lukovici pa so bile stojnice bogato obložene z domačimi proizvodi ponudnikov iz Črnega grabna. Našlo se je suhomesnatih izdelkov, sirov, jabolk, medu in medenih izdelkov, pekovskih izdelkov, sladice, kruh, rezanci različnih vrst, sadja in rokodelski izdelki iz gline in lesa, manjkalo pa ni niti kramerjev. Ponudbo sta zaokrožila divjačinski golaž in pečen kostanj. Sejemsko ponudbo je obogatil pohod od Trojan do Lukovice, ki se ga je udeležila tudi županja Olga Vrankar.

Za obiskovalce obeh sejmov smo na stojnici LAS Srce Slovenije pripravili srečelov, na katerem smo med obiskovalce delili certificirane prehranske in rokodelske izdelke Srca Slovenije, promocijske majice, knjige, brošure in podobne promocijske artikle. Hkrati smo naše sogovornike prosili preko anket za povratne informacije glede poznavanja našega delovanja, ki nam bodo služile pri  evalvaciji delovanja LAS. V Dolu pri Ljubljani sta na stojnici predstavljala LAS Marija Bokal in Mitja Bratun, v Lukovici pa je LAS predstavljala Tina Vatovec.

Foto: Aleš Pintar in Blaž Šimenc, www.domzalske-novice.si