Zimska ponudba Tuhinjske doline obogatena z drsališčem

15.
Feb

15. februar 2019 – Turistično društvo Tuhinjska dolina je v lanskem letu s pomočjo projekta LAS Srce Slovenije, ki je bil sofinanciran iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, kupilo mobilni prireditveni prostor z namenom obogatitve dogajanja v tem delu Srca Slovenije. Da so s šotorom zares popestrili dogajanje v Tuhinjski dolini in še bolj povezali domačine, so dokazali z vsestransko uporabnostjo šotora. V tem zimskem času so pod šotorom pred Termami Snovik pripravili brezplačno drsališče, ki navdušuje tako domačine, druge prebivalce okoliških krajev pa tudi goste v termah.

Drsališče je odprto vsak delovnik od 16. do 19. ure, med vikendom, prazniki in med šolskimi počitnicami pa od 11. do 19. ure. Drsanje je brezplačno, za izposojo drsalk je potrebno odšteti dva evra. Med 18. in 22. februarjem 2019 bo v popoldanskem času potekal tudi tečaj drsanja za otroke.

Pokrito drsališče skrbi za zabavo na drsalkah za male in velike ljubitelje te zimske aktivnosti, med zimskimi počitnicami pripravljajo še posebej pester in atraktiven animacijski program. Da je tudi pot do drsališča ekološka in v znamenju trajnosti, imajo učenci kamniških osnovnih šol zagotovljen brezplačni prevoz do drsališča. Brezplačni avtobusni prevoz na relaciji Kamnik – Terme Snovik – Kamnik in Motnik – Terme Snovik – Motnik bo v času šolskih počitnic omogočila Arriva Kam-Bus, dogajanje na in ob drsališču pa Turistično društvo Tuhinjska dolina.

Terme Snovik in Turistično društvo Tuhinjska dolina tesno sodelujeta že vrsto let, aktivno se vključujeta tudi v LAS Srce Slovenije. V najrazličnejše projekte, med katerimi so jih že več uspešno izvedli z evropskimi sredstvi za razvoj podeželja, vključujejo lokalne podjetnike, kmete, društva, vrtce in šole ter druge lokalne prebivalce. Skrbijo za osrednji del turistične ponudbe v Tuhinjski dolini. V termah nudijo poleg bazenov s termalno vodo in wellness storitvami, tudi v lanskem letu s strani Slovenske turistične organizacije nagrajen program bosonoge poti, izdelan po Kneippovih načelih petih stebrov za zdravje telesa in duha. Sama lega Tuhinjske doline omogoča planinarjenje, kolesarjenje in številne sprehode. Posebej popularen je pohod na vrh Gore sv. Miklavž, kjer si je moč ogledati taborsko cerkev.

Postavitev drsališča v Tuhinjski dolini so omogočili Občina Kamnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik in Terme Snovik.

Vir novice: www.kamnik.si
Besedilo: Ajda Pavčič, Terme Snovik
Fotografija: Klemen Brumec