Srečanje s turističnimi ponudniki Srca Slovenije

11.
Feb

11. februar 2019 – V ponedeljek, 18. februarja 2019, bo ob 16.30 v Mestnem muzeju Litija (Cesta komandanta Staneta 2, Litija) potekalo delavno srečanje turističnih ponudnikov Srca Slovenije. Predstavljen bo 3. javni poziv LAS Srce Slovenije ter možnosti prijave projektov, izmenjali bomo tudi ideje za skupni projekt s področja turizma. Poudarek bo na predstavitvah dobrih praks s področja turizma v Srcu Slovenije.  

Pripravljamo naslednje teme:

  • dobre prakse s področja turizma v Srcu Slovenije ter pridobitev povratnih informacij glede prihajajočih izobraževanj za turistične ponudnike;
  • predstavitev 3. javnega poziva Lokalne akcijske skupine Srce Slovenije in možnosti prijave projektov z območja LAS Srce Slovenije (rok za prijavo je predvidoma do 15. 4. 2019);
  • izmenjava idej za skupni projekt s področja turizma za črpanje sredstev iz LAS Srce Slovenije (predlagamo nadgradnjo vsebin s področja avtodomarskega turizma, lahko pa najdemo tudi kakšno drugo povezovalno vsebino).

Po srečanju vas skupaj z ZKMŠ Litija vabimo na ogled rudnika Sitarjevec, ki je od lanskega leta spet odprt za obiskovalce. Sodi med večja in bogatejša rudna nahajališča v Sloveniji. V njem so kopali zlasti svinčevo in živosrebrno rudo, zanj je značilno tudi veliko bogastvo raznovrstnih mineralov. Ob obisku vam bomo postregli s sitarjevško malico.

Prosimo, da se zaradi organizacije ogleda rudnika obvezno predhodno prijavite do četrtka, 14. 2. 2019, po elektronski pošti mija.bokal@razvoj.si ali na telefonski številki 01 – 89 62 713.

Na dogodku vam bomo razdelili tudi aktualni koledar dogodkov v Srcu Slovenije za leto 2019 in druge promocijske materiale, ki so na voljo.

Srečanje je sofinancirano s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020.

Dobrodošli!

Vabilo