Rokodelci na Dnevih narodnih noš

13.
Sep

13. september 2018 – Pretekli vikend, med 7. in 9. septembrom, se je v Srcu Slovenije veliko dogajalo. Poleg Vikenda odprtih vrat v Srcu Slovenije, ko so nekateri rokodelci odprli svoja vrata obiskovalcem ali se predstavljali kako drugače, se je skoraj 20 rokodelcev predstavljajo na Dnevih narodnih noš in oblačilne dediščine v Kamniku. 

Rokodelci z območja LAS Srce Slovenije in mnogih drugih krajev Slovenije so bili tudi letos vključeni v dogajanje na Dnevih narodnih noš in oblačilne kulture v Kamniku, ki so potekali v sklopu Slovenskega rokodelskega festivala.

Skupaj s številnimi drugimi sodelujočimi ponudniki, ki zaokrožujejo sejemsko podobo festivala, so se predstavljali od petka do nedelje, od 7. do 9. septembra 2018.

Predstavitev jim je omogočil LAS Srce Slovenije iz naslova projekta Zgodbe rok in krajev, v katerem sodeluje poleg LAS Srce Slovenije še 11 drugih slovenskih LAS. Namen projekta je zagotoviti različne promocijske in razvojne priložnosti rokodelcem in izboljšati splošno stanje rokodelstva v Sloveniji.

Projekt sodelovanja LAS Zgodbe rok in krajev sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Vesna in Danijel Povše.

Tatjana Hlačer.

Sebastjan Zajc, Društvo rokodelcev Moravške doline. 

Mojca Žalik, Narobe svet.

Mira Lukežič, Studio LA.

Marija Šmidovnik, Društvo rokodelcev Moravške doline.

Majda Vavpetič in Angela Jagodic.

Majda Hočevar.

Darka Levičar, Vitražni atelje Darka Levičar.
Julia Vodnjov, Ekološka kmetija Vodnjov.
Predstavitev je potekala v okviru projekta sodelovanja LAS Zgodbe rok in krajev.
Nazaj | Arhiv