Festival pitne vode v Kamniški Bistrici

30.
Avg

30. avgust 2018 – LAS Srce Slovenije organizira v petek, 7. septembra 2018, med 13. in 19. uro pri Planinskem domu v Kamniški Bistrici Festival pitne vode. Udeleženci bodo lahko poskusili vzorce vode iz različnih izvirov in pomagali organizatorju izbrati najboljšo vodo.

Festival se izvaja v okviru projekta Vodne zgodbe Kamniško-Savinjskih Alp (KSA), ki ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014 – 2020. Več informacij o projektu najdete na spletni strani: www.las-srceslovenije.si

V okviru projekta bo razvit nov turistični produkt  – Vodne zgodbe Kamniško-Savinjskih Alp, pripravljajo se skupne zgodbe območja LAS Srce Slovenije in načrt interpretacije. Jamarski klub Kamnik zaključuje pripravo analiz za 70 vodnih izvirov na celotnem območju Kamniško-Savinjskih Alp z namenom ugotovitve kvalitete vode. Gre za dolgoročen projekt, katerega cilj je osveščanje širše javnosti o pomenu pitne vode in premišljenem razvoju območja.