Pustolovski park GEOSS z EU sredstvi obogatil svojo ponudbo

3.
Avg

3. avgust 2018 – V Pustolovskem parku GEOSS so k obstoječi ponudbi dodali program gozdnega čutnega razvajanja, ki omogoča obiskovalcem 3-urni vodeni oddih v blagodejnem objemu gozda. V gozdu v samem geometričnem središču Slovenije so poiskali energetsko bogat prostor ter v njem razpostavili viseče postelje, talna sedala in druge elemente za razvajanje. Program je primeren za odrasle in otroke, tudi za tiste, ki se soočajo s problemom koncentracije in motnjo pozornosti.
V sodelovanju s strokovnjaki ponujajo v sklopu programa voden program za krepitev imunskega sistema, zniževanje ravni hormona kortizola (vzroka večine bolezni), sprostitev, regeneracijo in mentalni trening. Vključili so tudi starodavne modrosti človekovega zdravljenja z naravo ter tehnike za obvladovanje stresa. Med gozdnim čutnim razvajanjem obiskovalci uživajo v objemu gozda, se gibajo, izvajajo dihalne vaje, preizkušajo tehnike za obvladovanje stresa, se sprehodijo po gozdni čutni poti, preizkusijo vaje čuječnosti, se sproščajo na izvirnih sedalih ter razvajajo svoja čutila s čajem iz skrbno izbranih sezonskih cvetlic. Več o programu.

Gozdno čutno razvajanje za otroke in odrasle je financirano preko projekta LAS Srce Slovenije in Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje.