Srečanje rokodelcev in razstava v Veržeju bosta zaokrožili projekt Zgodbe rok in krajev

19.
Jul

19. julij 2018 – V teh počitniških dneh se v mnogih LAS-ih po Sloveniji odvijajo projektne aktivnosti za rokodelce. Do ponovnega srečanja sodelujočih LAS in rokodelcev, ki so se vključili v projekt Zgodbe rok in krajev, nas ločita namreč le še dva meseca. Dogodek, na katerem se bomo predstavili javnosti z rokodelskimi prikazi in izdelki, razstavo rokodelskih izdelkov in novo nastalo knjigo Zgodbe rok in krajev, se bo zgodil v sklopu Miholovega sejma v nedeljo, 30. septembra 2018, v Veržeju v Prlekiji.

Dogodek, na katerem se bomo predstavili javnosti z rokodelskimi prikazi in izdelki, razstavo rokodelskih izdelkov in novo nastalo knjigo Zgodbe rok in krajev, se bo zgodil v sklopu Miholovega sejma v nedeljo, 30. septembra 2018, v Veržeju v Prlekiji.

Rokodelce iz območja LAS Srce Slovenije vabimo, da se brezplačno prijavite za sodelovanje na Miholovem sejmu, kjer se boste lahko na stojnicah promovirali in prodajali svoje rokodelske izdelke. Hkrati s prodajo izdelkov bodo potekali tudi prikazi rokodelskih dejavnosti, zato nam sporočite, na kakšen način bi lahko sodelovali.

Miholov sejem se bo odvijal skozi celoten dan, v vmesnem času pa se bo v prostorih rokodelskega centra Veržej odvijalo tudi zaključno srečanje partnerjev projekta Zgodbe rok in krajev s predstavitvijo rezultatov sodelovanja. Odprta bo razstava Zgodbe rok in krajev, na kateri bodo postavljeni na ogled rokodelski izdelki, ki so bili razviti na posameznih območjih LAS. Razstava bo na ogled vse do novembra.

V kolikor bi se nam želeli pridružiti na skupnem dogodku slovenskih rokodelcev v Veržeju, nam sporočite vaš interes, saj bi lahko organizirali skupni prevoz na sejem in hkrati tudi ogled LAS Prlekija. Vaše odzive pričakujemo do 30. 8. na 01 89 62 713 ali mija.bokal@razvoj.si.

Projekt sodelovanja LAS Zgodbe rok in krajev sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Miholov sejem je ena najpomembnejših etnološko-sejemskih prireditev v vzhodnem delu Slovenije.