Lokalne zgodbe za navdih pri nastajanju novih rokodelskih izdelkov

10.
Maj

10. maj 2018 – Med skupnimi aktivnostmi lokalnih akcijskih skupin, ki sodelujejo v projektu sodelovanja LAS Zgodbe rok in krajev, je tudi priprava skupne knjige, v kateri bodo predstavljene lokalne zgodbe občin, ki jih povezujejo LAS-i, in izdelki rokodelcev, ki so nastali v povezavi s temi zgodbami.

Z namenom, da bi čim boljše razumeli lokalne zgodbe, na katerih gradijo občine svojo ponudbo in s katerimi se lokalno prebivalstvo identificira, smo si v aprilu in maju v Srcu Slovenije ogledali Vegov muzej, grad Bogenšperk in rudnik Sitarjevec, ki so nosilne zgodbe za identiteto občin Dol pri Ljubljani, Šmartno pri Litiji in Litija. Ogledov so se udeležili nekateri lokalni rokodelci ter oblikovalka Jana Vilman (Folklor design) in etnologinja Mija Bokal (Razvojni center Srca Slovenije), ki sodelujeta z rokodelci pri snovanju idej za nove izdelke. 

Aktivnost se izvaja v okviru projekta sodelovanja Zgodbe rok in krajev, ki je sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj. Pobudnik projekta je LAS Srce Slovenije, podobne aktivnosti pa se izvajajo v tem času tudi še na območju devetih drugih LAS-ov po Sloveniji. Dodatne informacije: Mija Bokal, 01 89 62 713, mija.bokal@razvoj.si