Individualna posvetovanja za višji oblikovni nivo rokodelskih izdelkov

12.
Apr

12. april 2018 – Zadnji mesec potekajo na območju LAS Srce Slovenije individualna svetovanja rokodelcem za višji oblikovni nivo njihovih izdelkov. Svetovanja izvaja priznana oblikovalka Jana Vilman (Folklor design), ki je specializirana na področju razvoja rokodelskih izdelkov za sodobne uporabniške izkušnje. Pri srečanjih sodeluje tudi etnologinja Mija Bokal. Namen srečanj je pregledati obstoječe stanje izdelkov posameznih rokodelcev in jim predlagati rešitve za višji celostni oblikovni nivo izdelkov.

S pomočjo strokovnjakinj rokodelci razvijajo svoje lastne zgodbe in jih povezujejo tudi z lokalnimi identitetami posameznih občin. Doslej se je v dejavnost vključilo že več kot 20 rokodelcev iz občin Dol pri Ljubljani, Kamnik, Litija, Lukovica, Moravče in Šmartno pri Litiji, s katerimi se bo oblikovalka srečala še večkrat.

Aktivnost se izvaja v okviru projekta sodelovanja Zgodbe rok in krajev, ki je sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj. Pobudnik projekta je LAS Srce Slovenije, podobne aktivnosti pa se izvajajo v tem času tudi še na območju devetih drugih LAS-ov po Sloveniji. Dodatne informacije: Mija Bokal, 01 89 62 713, mija.bokal@razvoj.si