Novice

Javni zavod za kulturo Kamnik in Društvo podeželskih žena Moravče vabita na sklop brezplačnih kulinaričnih delavnic in degustacij, ki bodo postregle z bogatimi tradicionalnimi recepti v sodobni preobleki. Poleg tega pripravljata tudi knjižico receptov, polno navdihujočih jedi, ki temeljijo na avtohtonem sadju in so naravnost idealne za domačo kuhinjo. Delavnice in knjižica receptov so del projekta Znanje preteklosti za zdravo prihodnost, ki ga iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP) financira LAS Srce Slovenije.

Kaj se obeta?

Čakajo vas štirje gurmanski dogodki, kjer boste lahko spoznali skrivnosti slovenskih tradicionalnih jedi, zlasti pa jih boste lahko poskusili in dobili praktične napotke za pripravo.

  • 21. januar 2025 ob 17. uri v samostanu Mekinje:
    Varovalni jedilnik iz domače shrambe. Naučite se, kako z domačimi sestavinami pripraviti zdrave, preproste in okusne obroke.
  • 4. marec 2025 ob 17. uri v samostanu Mekinje:
    Postne jedi. Popeljali vas bomo skozi preproste recepte, primerne za postni čas.
  • 11. marec 2025 ob 17. uri na Gradu Tuštanj:
    Slavnostne in velikonočne jedi. Pridružite se in odkrijte recepte, ki praznično mizo spremenijo v pravo kulinarično razvajanje.
  • 18. marec 2025 ob 17. uri v samostanu Mekinje:
    Ker si obetamo veliko zanimanja, bomo delavnico Slavnostnih in velikonočnih jedi v marcu ponovili.
  • 27. marec 2025 ob 18. uri v samostanu Mekinje:
    Predstavitev knjižice receptov ter degustacija jedi.

Knjižica receptov – prava poslastica za vse ljubitelje kuhanja!

V okviru projekta bo v kratkem izšla tudi posebna knjižica receptov,

v kateri bo zbranih nekaj najbolj navdušujočih na sadju osnovanih receptov za nepozabno okusne jedi. Njen namen je predstaviti in ponuditi novo, avtentično gastronomsko izkušnjo na območju LAS Srce Slovenije.

Pridružite se nam!

Dogodki so brezplačni in odprti za vse – prijave so potrebne, ker je število mest omejeno. To je odlična priložnost, da se prepustite okusom tradicije in hkrati odkrijete, kako jih prenesti v sodobno kuhinjo.

Za več informacij obiščite spletno stran Javnega zavoda za kulturo Kamnik. Pripravite kuhalnico, saj vas čakajo okusi, ki jih ne boste zlahka pozabili!