Novice

Za nami so prve tri uspešno izvedene tržnice REKO Dol pri Ljubljani, ki se odvijajo na Levčevi domačiji. Doslej je na tržnici sodelovalo do 15 ponudnikov iz Dola pri Ljubljani ter okoliških krajev, kot so Litija, Šmartno pri Litiji, Lukovica, Šentjakob, Kamnik in Medvode. Ponudba obsega sezonsko sadje in zelenjavo, ribe, sire, jogurte, skuto, jajca, testenine, kruh iz krušne peči, sladice in piškote in celo sadike, kar navdušuje obiskovalce, katerih število nenehno raste.

Naša Facebook skupina REKO Dol pri Ljubljani, ki jo najdete na povezavi https://www.facebook.com/groups/rekodolpriljubljani, šteje že 600 članov. K včlanitvi vabimo še nove člane, tako ponudnike kot kupce. Delovanje skupine je preprosto: ponudniki objavijo svoje izdelke, cene, količine in načine plačila, kupci pa pod objavami naročijo želene artikle in jih prevzamejo na dogovorjenem mestu in ob dogovorjenem času.

REKO Dol pri Ljubljani organizira dostavna srečanja na 14 dni, vsak drugi četrtek med 18. in 18.30. Med počitnicami bo to 11. 7., 25. 7., 8. 8. in 22. 8. 2024. Sistem deluje hitro in učinkovito – prodaja in prevzem izdelkov se zaključi v dobre pol ure, kar poenostavi celoten postopek. Tržnica je namenjena neposredni prodaji med kmeti in kupci, kar omogoča poštene cene brez posrednikov.

REKO prenašamo v LAS Srce Slovenije iz Finske, kjer je projekt uspešno zaživel v več kot 190 mestih. Ta aktivnost je del projekta Za lokalno hrano, ki ga podpirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014–2020 preko LAS Srce Slovenije.