Novice

V LAS Srce Slovenije pripravljamo v septembru dva predstavitvena dogodka naših projektov za širšo javnost. Izpostavljamo projekta, ki sta se uvrstila v sam vrh zmagovalnih projektov v tekmovanju za Naj EU projekt 2024: Mrežo vodnih poti v Kamniško-Savinjskih Alpah in Lesarius.

Mrežo vodnih poti v Kamniško-Savinjskih Alpah bomo predstavili na pohodu ob Kamniški Bistrici v četrtek, 12. 9. 2024. ob 10. uri. Po poti se boste lahko sprehodili skupaj z idejno vodjo projekta Barbaro Strajnar z Občine Kamnik ter poznavalcema alpskih voda Rajkotom Slapnikom in Vidom Kregarjem iz Jamarskega kluba Kamnik.

Dan kasneje, v petek, 13. 9. 2024, ob 17. uri pa vas vabimo na Dan odprtih vrat v Lesariusu na Veliki Preski pri Litiji. Gre za 7-čutni muzej starih lesarskih in rokodelskih poklicev, ki je nastal na pobudo Centra za zunanjo ureditev in drugih partnerjev projekta Lesarius.Ob zavedanju, kako pomembno je danes v projekte vključiti sodobne tehnološke inovacije in s tem privabiti mlade, so k sodelovanju povabili tudi računalniška navdušenca, ki sta pomagala, da je njihova skupna zgodba zaživela v prav posebni resničnosti. Čeprav tehnologija AR ni inovativna sama po sebi, pa je zagotovo inovativen pristop nadgradnje muzejske izkušnje.

Več o rezultatih nacionalnega natečaja: https://evropskasredstva.si/eu-projekt-moj-projekt-2024