V Dolu pri Ljubljani pozdravili jesen

7.
Okt

7. oktober 2019 – Preteklo soboto, 5. oktobra 2019, so člani najrazličnejših društev, podjetij, lokalnih organizacij in drugi posamezniki skupaj pozdravili jesen na tradicionalnem jesenskem sejmu v Dolu pri Ljubljani. Dogodka smo se udeležili tudi predstavniki LAS Srce Slovenije, ki se poskušamo na takšen način še bolj približati in predstaviti v lokalnih okoljih občin, ki jih s svojim delovanjem pokrivamo.

Za obiskovalce sejma smo pripravili srečelov, na katerem smo med obiskovalce delili certificirane prehranske in rokodelske izdelke Srca Slovenije, promocijske majice, knjige, brošure in podobne promocijske artikle. Hkrati smo naše sogovornike prosili za povratne informacije glede poznavanja našega delovanja, ki nam bodo služile pri pripravi evalvacije LAS v prihodnjih tednih.

Na dogodku so sodelovali tudi drugi člani LAS in posamezniki, zlasti rokodelci in prehranski ponudniki, ki so vse vključili v LAS-ov projekt certificiranja izdelkov Srca Slovenije.

Na pobudo predsednika LAS Srce Slovenije in župana občine Dol pri Ljubljani Željka Saviča so na dogodku sodelovali tudi župan občine Kamnik Matej Slapar, župan Šmartnega pri Litiji Rajko Meserko in županja Lukovice Olga Vrankar, ki sodelujejo poleg Dola pri Ljubljani v LAS Srce Slovenije. Za dobrodelni namen so kuhali vsak svojo županovo juho in tako tudi na simbolični ravni potrdili svoje sodelovanje, ki se, tako verjamemo, lahko zaradi takšnih dogodkov še dodatno okrepi.

Dogodek so spremljali tudi nastopi domače folklorne skupine, vaške igre, nogometna tekma med župani in slovenskimi glasbeniki, otroški program, nastopi domačih glasbenih skupin, med drugimi tudi Harmonk’n’Roll in Gadi. Prijetno je zadišalo tudi po pečenem volu in pekarskih izdelkih domačih društev, v katerih se družijo gospodinje.

Foto: Aleš Pintar in Blaž Šimenc